detector.media
04.11.2009 17:36
Судове засідання у справі «Ольга Червакова проти прокуратури» перенесено

Судове засідання за скаргою кореспондента СТБ Ольги Червакової на дії Печерської районної прокуратури м. Києва в Печерському районному суді столиці 4 листопада не відбулося, оскільки прокуратурою не було надано необхідних матеріалів справи і не з'явився її представник.

 

Як повідомила ТК Ольга Червакова, вона звернулася до суду, оскільки вважала несправедливою постанову Печерської прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи за ст. 171 ККУ про перешкоджання журналістській діяльності народним депутатом Олександром Ткаченком.

 

«Я подала до суду для того, щоб він скасував рішення прокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи. Я вважаю, що кримінальну справу треба порушувати, а прокуратура вважає, що для цього немає підстав. Я переконана, що слідство було проведено необ'єктивно, і слідчий виніс упереджене рішення. Спочатку я про це написала в скарзі на дії слідчого в прокуратуру, але прокурор мені повідомив, що підстави для додаткової перевірки немає. Після цього я поскаржилася до суду», - сказала Ольга Червакова.

 

За її словами, вона також надіслала копію заяви до Генеральної прокуратури, яка начебто й витребувала матеріали справи для перевірки.

 

Судове засідання перенесено на 13 листопада 2009 року.

 

Нагадаємо, інцидент між журнаілсткою СТБ Ольгою Черваковою та народним депутатом Олександром Ткаченком трапився у приміщенні Верховної Ради 1 вересня. Пані Червакова брала у депутата  коментар, але він вихопив у неї мікрофон і викинув його.

 

До генерального прокурора Олександра Медведька з проханням порушити кримінальну справу щодо народного депутата Олександра Ткаченка через інцидент з журналісткою зверталася Київська незалежна медіа-профспілка. Зокрема, КНМП просила порушити кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності журналістів). Цю заяву підтримали журналісти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY