detector.media
03.11.2009 16:59
На редактора газети «Православне діло» напали працівники Свято-Покровського собору

У Рівному працівники Свято-Покровського собору напали на редактора газети «Православне діло» та журналіста «Рівненського агентства журналістських розслідувань» Володимира Торбіча. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

Як розповів «Детектор медіа» пан Торбіч, інцидент трапився у неділю 1 листопада. Він виїхав до собору, аби допомогти волонтерові: раніше представники редакції «Православний собор» скаржилися, що їм перешкоджають у розповсюдженні газети.

 

За словами пана Торбіча, до волонтера справді підійшли троє чоловіків, в яких він впізнав працівників собору. Після того, як вони почали проганяти волонтера, редактор викликав міліцію. Чекаючи на представників правоохоронних органів, він вирішив зафіксувати дії конфліктних осіб на відео. Однак ті відібрали камеру та зламали у ній відеошукач. Після цього пан Торбіч ще раз викликав міліцію, і до собору відразу ж виїхала патрульна машина та заступник начальника міліції Рівного.

 

Оскаржуючи дії нападників, пан Торбіч подав дві заяви - до міліції, за фактом нападу, та до Рівненської обласної прокуратури - за перешкоджання журналістській діяльності.

 

Як повідомили редактору в місцевому сервісному центрі, ремонт камери Sony обійдеться у 2 700 грн.

 

«Поки що я чекаю на реакцію правоохоронців. Якщо збитки не компенсують, звертатимусь до суду», - сказав Торбіч.

 

Як повідомляла ТК, перше число християнської газета «Православне діло» вийшло 16 жовтня. Засновник часопису - Християнська благочинна місія. Його метою є об'єднати священнослужителів, мирян, громадські організації та рухи задля розслідування корупції та хабарництва у Рівненській єпархії.

 

Газета виходить накладом 1 700 примірників. «Православне діло» розповсюджують безкоштовно біля храмів УПЦ КП Рівного та в окремих міських, сільських та селищних парафіях Рівненщини.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY