detector.media
31.10.2009 11:46
Facebook відсудив у спамера 711 мільйонів доларів

Власники соціальної мережі Facebook відсудили 711 мільйонів доларів у людини, що розсилала цією мережею спам. Про це повідомила «Лента.ру» з посиланням на Associated Press.

 

Суд визнав, що громадянин США Сенфорд Воллес, який займається інтернет-маркетингом, незаконно отримав доступ до паролів багатьох користувачів Facebook і від їхнього імені розсилав рекламні оголошення. Крім того, Воллеса звинуватили в неповазі до суду. Це означає, що після сплати багатомільйонної компенсації йому може загрожувати ув'язнення. Остаточно це питання ще не вирішено.

 

Адвокат Facebook Сем О'Рурк заявив, що власники мережі не розраховують на отримання повної суми компенсації від Воллеса. Але вони сподіваються, що рішення суду надалі стримуватиме спамерів.

 

Воллес відомий під прізвиськом «король спаму». У 90-х роках він очолив компанію Cyber Promotions, яка розсилала 30 мільйонів небажаних електронних листів на день. 2006 року Федеральна торгова комісія США оштрафувала його на чотири мільйони доларів за неправомірну рекламу з використанням «виринаючи вікон». У 2008 році суд зобов'язав Воллеса та його ділового партнера Волтера Райнса сплатити за розсилання спаму 234 мільйони доларів власникам соціальної мережі Myspace.

 

Для Facebook це також не перше подібне слухання. 2008 року соціальна мережа відсудила 873 мільйонів доларів у Адама Гербіза, який розсилав мережею спам сексуального характеру.

 

«Лента.ру»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY