detector.media
27.10.2009 22:57
Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва

Генпрокуратура не замінила адвоката Олексія Пукача Миколу Лаптієва, на чому наполягала Валентина Теличенко, адвокат вдови Георгія Гонгадзе. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

Як розповіла Теличенко, вона ще в серпні цього року звернулася до Генпрокуратури з клопотанням про заміну адвоката Пукача.

 

Вона подала клопотання після того, як стало відомо, що захисником Пукача призначений той адвокат, який захищав інтереси одного з засуджених за вбивство Гонгадзе - Олександра Поповича.

 

«Інтереси Поповича як виконавця і Пукача як організатора злочину суперечать між собою, і тому призначення одного й того ж адвоката цим людям є порушенням вимог кримінально-процесуального кодексу», - наголосила Теличенко.

 

Вона зазначила, що слідчий не став задовольняти клопотання про заміну адвоката, вказавши на те, що не бачить протиріччя інтересів Пукача і Поповича.

 

Адвокат акцентувала увагу на тому, що науково-правовий висновок інституту держави і права ім. Корецького, куди звернулася Теличенко, підтвердив її правоту.

 

«Пукачу мав бути призначений захисник, який у даній справі не надавав юридичну допомогу особам, інтереси яких суперечать інтересам Пукача. Адвокат, який раніше захищав Поповича, як обвинуваченого у вбивстві Гонгадзе, не може бути призначений захисником Пукача», - процитувала Теличенко висновок інституту.

 

У жовтні, як зазначила адвокат, вона знову звернулася до Генпрокуратури з проханням замінити адвоката Пукача, підкріплюючи свої доводи висновками Інституту держави і права, але знову у задоволенні клопотання було відмовлено.

 

«Таке рішення - це шлях до уникнення кримінальної відповідальності Пукача», - сказала вона.

 

«Генпрокуратура це робить чи від непрофесіоналізму, або з умислом. Непрофесіоналізм можна було виправити, керуючись роз'ясненнями вчених, але це не було зроблено, тому я схиляюся до того, що це умисел», - резюмувала Теличенко.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY