detector.media
26.10.2009 07:55
«Известия в Украине» отримали відзнаку німецької гуманітарної організації AWO Heimatgarten

«Известия в Украине» отримали відзнаку німецької гуманітарної організації AWO Heimatgarten. Його представникам редакції вручили під час дводенного міжнародного семінару на тему проявів ксенофобії і расизму в висвітленні пресою програм міграції.

 

Організатори заходу - AWO Heimatgarten, гуманітарний проект «Мости добросусідства» та Регіональний центр соціальної адаптації.

 

Журі заходу відмітило «Известия в Украине» «за активність у розробці та обговоренні тем, публікації щодо проблем міграції і непростому ставленні до трудових мігрантів».

 

Редакцію нагородили цифровою фотокамерою Nikon.

 

«Стереотип про те, що гастарбайтери - люди третього сорту, складався у свідомості роками. Нема сенсу говорити, що для його виникнення необхідна була хоч і прецедентна, але реальна база. Зараз його необхідно зруйнувати. І журналістам, що пишуть про трудову міграцію і проблеми, з якими стикаються українці за кордоном, такі дискусії і обговорення необхідні перш за все, щоб розібратися з механізмами виникнення ксенофобії і расизму», - відзначила учасниця семінару, редактор відділу «Экономика» «Известий в Украине» Зоя Роман.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY