detector.media
20.10.2009 16:07
Прибутки видавця USA Today скоротилися вдвічі

Прибутки одного з найбільшого американського газетного концерну Gannett, видавця USA Today, за третій квартал 2009 року впали на 53%. Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Фінансові надходження склали 73,8 мільйони доларів. Втім, прогнози фінансові аналітиків видавництва були ще песимістичнішими. Так, протягом року прибутки у перерахунку на одну акцію знизились з 76 центів до 44 центів. Експерти ж передбачали  про інші цифри: 39-42 центів на одну акцію.

 

Щоб заощадити на фінансових витратах, Gannett скоротив понад тисячу співробітників та зменшив рівень зарплат. Завдяки цьому вдалося знизити квартальні витрати на 14%.

 

Попередній рік Gannett завершив зі збитками у 1,8 мільярди доларів.

 

Концерну належить близько 80 американських газет, в тому числі USA Today, що донедавна була однією з найтиражніших у США.

 

Так чи інакше, криза позначилась на всьому американському ринку ЗМІ. Газета The New York Times до кінця 2009 року планує скоротити 100 співробітників новинної редакції - 8 відсотків всіх, хто працюють в цьому підрозділі.

 

Керівництво медіакомпанії Times Co., якій належить газета, оголосило, що переговори зі штатними працівниками розпочнуться у вівторок, 20 жовтня. Їм запропонують звільнитися за власним бажанням в обмін на виплату компенсацій. «Якщо бажаючих скористатися цією пропозицією виявиться менше ста чоловік, то ми будемо вимушені вдатися до звільнень», - попередив виконавчий редактор видання Біл Келлер (Bill Keller).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY