detector.media
17.10.2009 19:29
Сергій Терьохін вимагає кримінальної справи проти винних у розголошенні інформації про «артеківську справу»

Народний депутат від БЮТ Сергій Терьохін просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу за розголошення даних досудового слідства або дізнання по так званій «артеківській справі». Про це йдеться у заяві про злочин, надісланій Сергієм Терьохіним на ім'я генерального прокурора Олександра Медведька, повідомляє прес-служба БЮТ.

 

Сергій Терьохін просить генпрокурора «порушити кримінальну справу по факту розголошення інформації народними депутатами та/або іншими особами, попередньо наданої та/або отриманої до/від слідчого МВС, ГПУ, свідка, постраждалої особи або її представника згідно із пунктом 1 статті 387 ККУ "Розголошення даних досудового слідства або дізнання"».

 

У зверненні він наводить хроніку появи публікацій у медіа. За словами Серія Терьохіна, вперше звернення депутата Григорія Омельченка було опубліковане в мережі інтернет на блозі, який належить громадянину України Володимиру Петрову, відомому в інтернеті під ніком lumpen. «Треба зазначити, що громадянин Володимир Петров знайомий інтернет-суспільству як один з адміністраторів блогу кандидата в Президенти України Арсенія Яценюка», - уточнює пан Терьохін.

 

«14 жовтня в інтернеті публікується друге звернення Омельченка на адресу Президента України. У цьому зверненні оприлюднюється зміст документів, долучених до досудового слідства, у яких уперше прямо згадується моє ім'я як потенційного порушника кримінального права», - веде далі народний депутат, не називаючи сайт, який першим поширив цей документ. Однак Сергій Терьохін додає, що «того ж дня це звернення оприлюднюється на інтернет сайті "Антенна", який, за деякими відомостями, фінансується Б. Березовським, колишнім громадянином РФ, що наразі проживає в Лондоні».


Також пан Терьохін зазначає, що 15 жовтня звернення нардепа Омельченка публікується у газеті «Україна молода», де головним редактором є «кум Президента України, громадянин Дорошенко», а громадянка України Монтян проводить прес-конференцію, де оприлюднює «не підтверджені слідством факти та де-факто звинувачує трьох народних депутатів України у скоєнні злочину до рішення суду».

 

Сергій Терьохін просить генпрокурора надати відповідь на звернення протягом 10 днів. З повним текстом заяви можна ознайомитися на сайті БЮТ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY