detector.media
12.10.2009 16:24
Одеські священники опублікували статтю із закликом карати журналісток «Сегодня» молитвами (ОНОВЛЕНО)

Прес-служба Одеської єпархії Української православної церкви Московського патріархату опублікувала на офіційному сайті матеріал, автор якого закликає молитися про «напоумлення» трьох журналісток газети «Сегодня» «скорботою і хворобами». Про це повідомляє агентство УНІАН.

 

Таким чином автор тексту, Іван Юр`єв, відреагував на статтю Ольги Князь, Світлани Годовенко і Лілії Фещенко, надруковану у числі видання за 27 вересня 2008 року. Зокрема, в матеріалі йдеться про високу вартість церковних послуг у храмах Одеси.

 

На сторінках газети навели «Прейскурант на обряди», вивішений для парафіян в одеському храмі Адріана і Наталії. У ньому зазначено: за вінчання, залежно від дня тижня і церковних свят, потрібно сплатити 310-600 грн., за хрещення - 75-280 грн., за освячення квартири - 150-400 грн., за розвінчання - 150-200 грн. Крім того, журналістки повідомили, що в одеському храмі Святої мучениці Тетяни їх спочатку «запевнили, що всі обряди безкоштовні. Але після все ж таки зорієнтували: хрещення - 150 грн., вінчання - 400».

 

Статтю пан Юр`єв назвав «наклепом на Христа», а майбутнє журналісток змалював у загрозливих тонах:

 

«Відтепер у Свято-Успенському, Свято-Пантелеймонівському, Свято-Іллінському і Свято-Іверському чоловічих монастирях будуть молитися про те, щоб Господь напоумив скорботою і хворобами озлоблених, позбавлених розуму наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко та Лілію Фещенко».

 

Він звинуватив корреспонденток в упередженості, жадібності та заздрості та підкреслив:

 

«За канонами Святої церкви, єретикам, іновірцям та безбожникам запалювати свічки та здійснювати будь-які молитовні дії у православному храмі заборонено. Тож шукачі «серм`яжної правди» Князь, Годованко та Фещенко можуть розслабитися - купівля та запалювання свіччки їх жодною мірою не стосується - більше того, їм це прямо заборонено».

 

Після публікації відгуку Представники Одеської єпархії заявили інтернет-виданню «Обком», що дане повідомлення не є офіційною позицією церкви.

 

За словами прес-секретаря Одеської єпархії УПЦ Московського патрірхату Сергія Лебедєва, на сайті єпархії надрукували текст, який знайшли в інтернеті, і в ньому висловлено лише точку зору його автора.

 

«Ми вважаємо, що ні тій, ні іншій стороні не варто ображатися», - резюмував пан Лебедєв.

 

Головним редактором сайту www.pravoslav.odessa.net є митрополит Агафангел, відомий прихильним ставленням до лідера Партії Регіонів Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY