detector.media
12.10.2009 14:38
«РТР-Планета» пояснив Нацраді, що за нього відповідає Франція

До Національної ради надійшов лист від Дирекції міжнародних відносин Федерального державного унітарного підприємства «Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія» (ВДТРК), у якому висловлюється бажання продовжити спільну роботу щодо повернення міжнародної телевізійної програми ВДТРК - «РТР-Планета» в кабельні мережі України. Про це повідомляє прес-служба регуляторного органу.

 

 

Зокрема, дирекція міжнародних програм ВДТРК повідомляє, що з цією метою протягом останнього часу  вона здійснила низку заходів, а саме:

 

Щодо останнього пункту, то, як відомо, згідно з конвенцією, держава, якій належить супутник, несе відповідальність за зміст телеканалів, які транслюються через нього, якщо вона належить до Конвенції про транскордонне мовлення.

 

«Поки компанія не виконає рішення судів і не припинить використовувати свої програми як інформаційні кампанії проти нашої держави, питання про входження каналу до кабельних мереж не має майбутнього», - прокоментував член Нацради Ігор Курус перспективи легалізації каналу в Україні.

 

Нагадаємо, що під час переговорів з мовником у березні 2009 року, Нацрада висувала такі вимоги: РТР, по-перше, має стати ліцензіатом Нацради України, по-друге, офіційно має спростувати неправдиву інформацію про Україну, що прозвучала в ефірі телеканалу «РТР-Планета».

 

Зокрема, ідеться про ті факти, невідповідність дійсності яких в суді довело Міністерство оборони України - інформацію про існування на території військового гарнізону «Макар-1» (Київська область) приміщень для утримання в'язнів ЦРУ (від 12.03.2006) і участь українських громадян у російсько-грузинському конфлікті (фільм «Свій - чужий» від 01.02.2009). Також Нацрада вимагає спростування інформації, що прозвучала у фільмі «Голод - 33. Невыученные уроки истории», який, за висновками Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, є таким, що розпалює національну ворожнечу. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY