detector.media
11.10.2009 12:29
Активісти профспілкового руху занепокоєні дискредитацією журналістики в Україні

Активісти профспілкового руху журналістів занепокоєні тенденціями до погіршення ситуації з дотриманням прав журналістів та зі свободою слова в Україні. Відповідну заяву представники Київської незалежної медіа-профспілки оприлюднили за підсумками конференції що відбулася 10 жовтня.

 

Серед найактуальніших проблем члени профспілки називають диктат та цензуру власників ЗМІ, нехтування професійними стандартами мас-медіа та зниження довіри до професії журналіста напередодні президентських виборів.

 


«Новини все частіше підміняються творчістю копірайтерів, спеціалістів рекламних агентств або безвідповідальними висловлюваннями політиків. Лояльність заохочується, об'єктивність шельмується. В результаті такого підходу власників та менеджменту нівелюється роль ЗМІ як джерела достовірної і суспільно значимої інформації, як watchdog'ів демократії. Люди це бачать. Знижується довіра до професії журналіста», - йдеться, зокрема, у тексті заяви.

 


Також   у КНМП наголосили на збільшенні числа випадків порушення трудових прав журналістів. Це багатомісячні затримки з виплатою заробітної платні, незаконні звільнення, нестерпні умови праці.

 


Конференція Медіа-профспілки рішуче засудила дії власників ЗМІ, що спричинюють ці негативні тенденції: «Ані економічна криза, ані особливості вітчизняного суспільного простору не виправдовують власників ЗМІ, відповідальних за механізацію, здешевлення і дискредитацію журналістики в Україні».

 

Представники організації ініціюють обговорення проблеми низької якості інформаційної продукції ЗМІ та виживання професії журналіста. До діалогу вони планують залучити аудиторію мас-медіа, журналістів та власників ЗМІ.

 

З повним текстом заяви КНМП можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY