detector.media
08.10.2009 11:15
У Росії «Наши» позиваються проти «Новой Газеты»

На російську «Новую Газету» подали в суд активісти руху «Наши». Вони позиваються також проти телеканалу «Рен ТВ», видання «Полит.ру» та   руху «Солідарність». Про це повідомляє Lenta.ru.

 

Кожний позов стосується справи журналіста Олександра Подрабінека. Його звинувачують у поширенні інформації, що не відповідає дійсності. Зокрема, «Нову газету» звинувачують у публікації заяви про те, що деякі члени руху «уже давно опинилися за межею злочинності». Позов на «Рен ТВ» подали через ролик, у котрому,   на думку «Наших», необ`єктивно відображено ситуацію в русі.

 

Активно критикувати «Наших» російські ЗМІ розпочали після публікації   пана Подрабінека «Как антисоветчик антисовєтчикам» на сайті «Эха Москвы». У ній, зокрема, автор дав оцінку «несправедливому тиску влади на власників шашличної "Антисоветская"». Назву закладу журналіст охарактеризував як таку, яка найбільше дратує «вертухаїв таборів і тюрем, комісарів заградзагонів, катів на розстрільних полігонах».

 

Після цього «Наши» подали позов проти «Эха Москвы» про захист честі, гідності і ділової репутації. Приводом стало повідомлення радіостанції про те, що пан Подрабінек отримував від представників політичної організації «послання з погрозами».

 

За інформацією російських ЗМІ, раніше представники руху влаштували пікет біля будинку, в якому мешкає журналіст   і надсилали погрози на адресу журналіста та членів його сім`ї.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY