detector.media
07.10.2009 20:53
Найбільше радіочастот Нацрада віддала НРКУ і новій мережі «ФМ Галичина»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення визначила переможців у конкурсі на частоти, оголошеному  30 липня 2009 року. На конкурс було запропоновано 36 радіочастот, однак на дві з них (УКХ-частоти в Києві) не надійшло жодної заявки.

 

У конкурсі взяли участь 7 загальнонаціональних та 17 регіональних радіокомпаній. Найбільшу кількість заявок - 32 - подала Національна радіокомпанія України. Вона ж і отримала найбільшу кількість частот (15).  Однак найпривабливішу ФМ-частоту у Львові (89,1 МГц, передавач 500 Вт) отримала ТРК «Класик радіо» («Радіо Рокс Україна»), що входить до радіохолдингу «Тавр». А частоти в Євпаторії (Крим), Комсомольську (Полтавська обл.) і Солоницівці (Харківська обл.) поповнять мережу радіо «Шансон».

 

Загалом співвідношення поданих заявок та отриманих ліцензій по радіомережах є таким:

 

Національна радіокомпанія України - 32:15

ЗАТ «Наше радіо», м. Київ - 1:0

ЗАТ «ТРК "Лідер"» («Шансон»), м. Київ - 3:3

ТОВ «ТРК "Клас"» («Перець-ФМ»), м. Київ - 4:0

ТОВ «ТРО "Русское радио" - Україна"», м. Київ - 2:0

ТОВ «ТРК "Класик радіо"» («Рокс»), м. Київ - 1:1

ТОВ «МюзікРадіо», м. Київ - 1:0

 

Із 17 регіональних компаній частоти отримали 6 мовників. Повноцінні ФМ-частоти здобули ТОВ «Незалежна телерадіокомпанія "ІРТА"», м. Луганськ (у Сєверодонецьку), ПП «Шпола УКР-ЦЕНТР», (у м. Шполі Черкаської обл.). А Волинська ОДТРК (у смт Любешеві та Цумані на Волині), Старосамбірське районне радіомовлення «Голос Прикарпаття» (у смт Добромилі Львівської обл.) і КП Сокирянської районної ради «ТРО "Сокиряни"» (у смт Сокирянах Чернівецької обл.) поділять частоти з НРКУ.

 

За результатами конкурсу в Україні з'явиться нова регіональна львівська мережа - «ФМ Галичина» (ТОВ «ТРК "Галичина"»), яку в Нацраді представляла програмний директор - колишній шеф-редактор каналу «24» Ірина Сандуляк. Нова компанія отримала 11 частотних присвоєнь з 12, на які подавала заявки, програвши «Тавру» частоту у Львові.

 

Повністю з результатами конкурсу на радіочастоти можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY