detector.media
05.10.2009 19:36
Гран-прі фестивалю «Крок» здобув естонський режисер

Гран-прі XX міжнародного фестивалю анімаційних фільмів «Крок» і грошову премію в 5 тис. доларів одержав естонський режисер Ріхо Унту, автор фільму «Лілі», повідомляє УНІАН.

 

Церемонія закриття фестивалю відбулася в неділю, 4 жовтня, увечері в севастопольському кінотеатрі «Москва». Учасники і гості фестивалю з 37 країн на теплоході «Зірка Дніпра» пройшли за маршрутом Київ-Запоріжжя-Херсон-Севастополь і завершать шлях в Одесі.

 

За словами голови журі, голови Спілки кінематографістів України Сергія Тримбача, останнє засідання журі тривало 9 годин.

 

Лауреатами фестивалю стали представники 13 країн. При цьому 5 нагород дісталися російським аніматорам. По два дипломи фестивалю - в авторів мультфільмів з Великобританії, США, Нідерландів і Естонії. Лауреатами «Кроку» в різних номінаціях стали режисери з Польщі, Німеччини, Португалії, Франції, Південно-Африканської Республіки, Угорщини, Італії та України. Зокрема український режисер Адріан Сахалтуєв нагороджений дипломом у категорії «Прикладна і замовлена анімація» за фільм «Вова рулює».

 

Спеціальний приз журі «За найкращий дебют» і 3 тис. доларів одержав режисер Данні де Вент з Нідерландів за фільм «Урок плавання». Спеціальний приз журі «За найкращий дитячий фільм» одержав фільм «Пудя» російського режисера Соні Кравцової. Вона також одержала грошову премію в 3 тис. доларів. Особливий приз імені Олександра Татарського «Пластилінова ворона» в номінації «За найвищий пілотаж» присуджено фільму «Природжені обставини» (режисер Рао Хейдметс, Естонія).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY