detector.media
01.10.2009 15:24
«Голос громади у медіа»
«Голос громади у медіа»

Рідко студентам-журналістам регіональних вишів випадає можливість потренуватись або поспілкуватись із журналістами-практиками всеукраїнського рівня. Тому таке підвищення професійних знань та навичок - велика можливість не тільки повчитись, а й зрештою реалізуватись у майбутньому.

 

Такою нагодою можна назвати і візит 23-25 вересня луцьких студентів до провідних ЗМІ України. Саме вони були учасниками проекту (тренінгу) «Голос громади у медіа», що був організований Центром громадських молодіжних організацій Волині «Наша справа», а конкретно Віталієм Ліпічем та Андрієм Палійчуком, за підтримки Посольства США в Україні. Пізніше студенти взяли участь у конкурсі в рамках тренінгу, де вони й презентували свої творчі доробки у теле-, радіожурналістиці та пресі. Експертне журі відібрало чотирьох переможців, а саме: Марію Доманську, Катерину Ткачук, Тетяну Сидорук та Майю Голуб.

 

За три дні студенти відвідали: продакшн-студію «Інтерн'юз Україна», Інтершколу, радіо «Мелодія», інформагентство «УНІАН», посольство США в Україні, Києво-Могилянську школу журналістики, редакцію інформаційно-ресурсного сайту «Гурт», а також продакшн-студію Савіка Шустера, а саме - прямий ефір ток-шоу «Шустер live». Така насичена програма була зосереджена на ближче ознайомлення із сучасними ЗМІ України. Кожен візит відзначився характерними діалогами. До прикладу, в продакшн-студії «Інтерн'юз Україна» переможців конкурсу ознайомлювали з поняттям «нові медіа», яке стає звичним у суспільстві. В УНІАНі розповідали про специфічний вид замітки, що характерний лише для інформаційних агентств, «Шустер live» просто стала живим майстер-класом.

 

«Голос громади у медіа» мав на меті виховати суспільних репортерів, дати студенту можливість спробувати себе в ролі вже професійного журналіста. Завершиться конкурс врученням сертифікатів про проходження тренінгу та виграш у конкурсі. «Наша справа» має на меті провести ще й майстер-клас із одним із провідних журналістів України, а згодом організувати й інші проекти такого типу - для розвитку регіональної журналістики, яка суттєво відрізняється від всеукраїнської. Така активізація сил та розвитку сприятиме вдосконаленню журналістики і в обласних центрах та районах нашої країни.

 

Марія Доманська, для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY