detector.media
01.10.2009 14:17
На радіостанцію «Эхо Москвы» подали в суд

Проти радіостанції «Эхо Москвы» позиваються активісти молодіжного руху «Наши». Про це з посиланням на російський «Интерфакс» повідомляє інтернет-видання Lenta.ru.

 

Цивільний позов про захист честі, гідності і ділової репутації розглядатиме Прєснєнський суд Москви.

 

Активісти руху звинувачують радіостанцію у поширенні інформації, що не відповідає дійсності. Її було опубліковано на  сайті «Эха Москвы» в рамках повідомлення про те, що журналіст Олександр Подрабінек отримував від представників політичної організації «послання з погрозами».

 

«Наши» вимагають опублікувати спростування інформації про «буцімто, погрози та переслідування журналіста». Активісти підкреслюють, що ніколи нічого не казали журналісту про «криваву розправу».

 

За інформацією «Эха Москвы», конфлікт між паном Подрабінеком та «нашистами» виник ще 21 вересня 2000 року,  коли у випуску «Ежедневного журнала» з`явилась стаття кореспондента із заголовком «Как антисоветчик антисоветчикам». У ній, зокрема, автор дав оцінку «несправедливому тиску влади на власників шашличної "Антисоветская"». Назву закладу журналіст охарактеризував як таку, яка найбільше дратує «вертухаїв таборів і тюрем, комісарів заградзагонів, катів на розстрільних полігонах».

 

«Наши» розцінили ці слова як образу і подали позов до Перовського районного суду. За інформацією російських ЗМІ, представники руху влаштували пікет біля будинку, в якому мешкає пан Подрабінек і надсилали погрози на адресу журналіста та членів його сім`ї.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY