detector.media
21.09.2009 15:11
24 вересня Концерн РРТ може вимкнути сигнал НТКУ

23 вересня спливає термін дії угоди між Національною телекомпанією України та Концерном радіомовлення, радіозв'язку і телебачення на поширення сигналу НТКУ. Про це ТК повідомив перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля.

 

На підписання нової угоди терміном дії до кінця 2009 року НТКУ потрібні 11,5 млн гривень, яких у компанії поки що немає. Відтак, 24 вересня КРРТ має право вимкнути сигнал.

 

Михайло Кобля називає цю ситуацію правовим колапсом. «Щоб заключити новий контракт ми повинні мати відповідне фінансування з держбюджету. Оскільки цього фінансування немає, ми не маємо права заключати контракт. А Концерн, відповідно, не має права надавати послуги без угоди», - пояснив перший віце-президент НТКУ.

 

За словами пана Коблі, зараз питання фінансування НТКУ вирішується «на рівні найвищих посадових осіб Кабінету Міністрів України».

 

Нагадаємо, що 2 жовтня 2008 року Концерн РРТ вимкнув передавачі по всій мережі УТ-1, на якій мовить Перший національний у зв'язку із закінченням терміну дії контракту. Протягом кількох годин сигнал було відновлено: державні підприємства пролонгували угоду, у якій записали, що НТКУ зобов'язується сплатити за послуги відразу після надходження бюджетних коштів. Тоді гендиректор КРРТ Анатолій Антоненко оцінив загальну суму боргів НТКУ перед Концерном у 27 млн гривень.

 

Зараз, за словами Михайла Коблі, у телекомпанії боргів перед Концерном немає.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY