detector.media
17.09.2009 12:21
За Prix Europa змагатимуться документальний фільм Наталки Фіцич та радіоп'єса НРКУ

До фіналу найбільшого європейського медіа-конкурсу Prix Europa увійшли дві українські роботи - фільм «Повернення» та п'єса «Бабай». Про це повідомляє газета «День».

 

Фільм Наталки Фіцич «Повернення» виробництва продюсерського центру «Закрита зона» змагатиметься за приз у категорії документального телебачення. «Мені хотілося створити гарний фільм, в якому висловити важливі для мене речі. Ми не робили цей проект під певний канал. Була гарна задумка - і ми її втілили. На жаль, український глядач не зможе зараз побачити цю документальну стрічку. Спочатку ми вирішили презентувати її на різноманітних фестивалях, а вже потім в Україні. Перша презентація відбудеться на фестивалі Prix Europa, а потім у Нью-Йорку та Торонто», - прокоментувала подію «Дню» Наталка Фіцич.

 

Ще один претендент на перемогу, у категорії мистецького радіодоробку, - п'єса «Бабай» київського драматурга Сергія Щученка виробництва Національної радіокомпації України.

 

Фестиваль Prix Europa пройде з 17 по 24 жовтня у Берліні. Цього року на адресу організаторів конкурсу надійшло 665 заявок із сорока країн. До фіналу потрапила 231 робота.

 

У жовтні журі Prix Europa визначать 13 переможців. Кожен із них отримає традиційний трофей конкурсу та грошову премію у розмірі шести тисяч євро.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY