detector.media
17.09.2009 10:29
Комітет міністрів Ради Європи похвалив Україну за зусилля в розслідуванні справи Ґонґадзе

Комітет міністрів Ради Європи похвалив Україну за зусилля в розслідуванні справи журналіста Георгія Ґонґадзе. Про це з посиланням на агентство  «Українські новини» повідомляє видання proUA. Прогресивні зрушення полягають «у встановленні та притяганні до відповідальності організаторів і замовників вбивства».

 

Йдеться про слідчі дії після арешту колишнього начальника кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексія Пукача, а також проведення судово-медичної експертизи і міжнародної фоноскопічної експертизи плівок і записуючих пристроїв колишнього співробітника президентської охорони Миколи Мельниченка.

 

Висновок Комітету міністрів означено в проміжній резолюції за оцінкою ходу виконання Україною рішення Європейського суду з прав людини у справі «Гонгадзе проти України». Позивач – Мирослава Ґонґадзе.

 

У цьому документі Комітет міністрів, згідно повідомленню, вітає співпрацю органів слідства з позивачем в Європейському суді у цій справі.

 

Нагадаємо, раніше Комітет міністрів Ради Європи закликав українські власті здійснити всі необхідні кроки для виявлення і засудження замовників і організаторів вбивства Ґонґадзе.

 

В січні 2007 року Парламентська асамблея Ради Європи засудила вбивство Ґонґадзе і зажадала від України розслідувати справу про його загибель і забезпечити умови для належного судового вирішення.

 

У липні 2008 року Верховний суд залишив без змін вирок Апеляційного суду Києва, яким він засудив виконавців вбивства журналіста Миколу Протасова до 13 років в'язниці, Валерія Костенка і Олександра Поповича до 12 років.

 

Ґонґадзе зник 16 вересня 2000 року, після в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

 

proUA, «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY