detector.media
15.09.2009 15:48
Теличенко: Пукач і Генпрокуратура «торгуються»

Між екс-генералом Олексієм Пукачем і слідством Генпрокуратури існують певні домовленості, які і формують кримінальну справу, пише «Українська правда».

 

Таку думку висловила представник інтересів у суді потерпілої Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко на прес-конференції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«Я підозрюю, що в ніч з 21 на 22 липня (у ніч затримання Пукача) були досягнуті рамкові домовленості між Пукачем і слідством», - сказала Теличенко.

 

З одного боку, за словами адвоката, «Пукач хоче забезпечити собі максимально комфортні умови і максимально скоротити термін покарання».

 

З іншого боку, як зауважує Теличенко, «слідство знаходиться в руках політиків», і в Генпрокуратурі «зацікавлені в збереженні своїх посад, чинів і нагород».

 

Також адвокат допускає, що такі домовленості можуть стосуватися й імен замовників, які Пукач може назвати або не назвати.

 

«У рамках цих домовленостей слідство формує справу, що буде передано в суд», - підкреслила Теличенко.

 

При цьому вона додала: «Генпрокуратура домовляється з екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком, із затриманим Пукачем і з тим, кому обвинувачення ще не висунуто».

 

Такі «торги і шантаж», на переконання Теличенко, приводять до того, що слідство «гає час».

 

Крім того, вона висловила думку про те, що, з огляду на серйозну охорону Пукача співробітниками спецпідрозділу СБУ «Альфа», говорити про загрозу життю екс-генерала не актуально.

 

«Українська правда», «Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY