detector.media
15.09.2009 15:19
Colgate-Palmolive перейшов з «1+1» на «Інтер» та канали Пінчука, а «Київстар» - навпаки

Двоє великих рекламодавців суттєво змінили спліти телеканалів. Компанія Colgate-Palmolive, яка з 2008 року ексклюзивно розміщувалася на «1+1», у вересні забрала звідти бюджет і віддала його групі «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука (далі - «Інтер-реклама»).

 

«Київстар», навпаки, перерозподілив бюджет на користь «1+1». З початку року цей рекламодавець мав ексклюзив з «Інтер-рекламою» та несуттєвий обсяг розміщень на інших каналах (але не на «1+1»).

 

На «1+1» пояснюють втрату Colgate-Palmolive тим, що рекламодавець спізнився з переговорами. Він звернувся на канал наприкінці серпня, коли вільного ресурсу у достатньому для нього обсязі не залишилося. Окрім цього, компанія традиційно шукала  недорогого рішення, а «1+1», зазначають на каналі, зараз намагається піднятися в ціні. Що ж до «Київстару», то ця компанія звернулася ще у липні в пошуках більш прийнятних умов, ніж були у неї в «Інтер-рекламі». Нагадаємо, у липні «1+1» оголосив про акцію «спеціальних цін» (на 30% нижчих за вартість ексклюзиву з «Інтер-рекламою»). За її допомогою він переманив до себе близько 20 рекламодавців, загальний бюджет яких оцінюється в 36 млн грн.   

 

Colgate-Palmolive, за припущенням експертів, мав дуже низькі ціни на «1+1». Тож для того, щоб він перейшов на суттєво дорожчий майданчик, йому мали б запропонувати лояльні умови. Проте Дмитро Дутчин з «Інтер-реклами» запевняє, що ніякого демпінгу не було. Він прокоментував пертурбацію рекламодавців так: «Адекватні, ринкові ціни були запропоновані як одному, так і іншому. Кожен прийняв те рішення, яке вважав за найкраще». За його словами, Colgate-Palmolive залишиться на каналах «Інтер-реклами» щонайменше до жовтня включно, а далі «все залежатиме від економіки».

 

У першому півріччі 2009 року Colgate-Palmolive займав 3-тю позицію за кількістю куплених рейтингів, «Київстар» - 12-ту. Частка Colgate-Palmolive у проданих «1+1» рейтингах перевищувала 20%.

 

Компанії, які суттєво перерозподілили бюджети на початку вересня (36-й тиждень року):

 

Colgate-Palmolive

 

«Київстар»

Coca-Cola

 

За даними компанії GfK Ukraine. Аудиторія 18+, панель «50 тис.+». Телеканал «Україна» на 36-му тижні ще включено до «Сфери-ТВ».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY