detector.media
11.09.2009 14:14
Проект аналітичної служби «Інтера» з Іллею Канавіним розробляє Дмитро Белянський
Проект аналітичної служби «Інтера» з Іллею Канавіним розробляє Дмитро Белянський

Журналіст і політтехнолог Дмитро Белянський допомагає Іллі Канавіну розробляти проект аналітичної служби всередині НІС (новинно-інформаційний підрозділ групи «Інтер»). Про це він розповів  ТК.

 

З власних джерел на каналі «Інтер» ТК стало відомо, що разом з Іллею Канавіним, якого вчора представили колективу НІС як консультанта з інформаційного мовлення, журналістам представили також Дмитра Белянського.

 

Сам пан Белянський уточнив ТК, що він поки не працює на «Інтері», а лише допомагає пану Канавіну розробити проект аналітичної служби. «Мой коллега и приятель Илья Канавин попросил меня подумать вместе с ним над созданием аналитической службы внутри информационного вещания - внутри НИСа. Сам Илья находится в консультационных отношениях с коллективом, а я нахожусь в консультационных отношениях с ним. Только не пишите, что я являюсь консультантом Ильи Канавина - это не так. Я господина Канавина знаю с 2006 года. Мы с ним работали вместе по ряду проектов. И он мне предложил как своему коллеге подумать над тем, как будет устроена аналитическая служба. Контракта нет, должности нет, с коллективом мы общались, но это нельзя назвать представлением», - розповів він.

 

Як відомо, раніше на «Інтері» не було аналітичної служби, а існував лише відповідний відділ. «Отдел и служба отличаются по определению. Отдел - сам по себе, а служба - это пронизывающая структура, которая помогает все делать. Служба живет с календарем, с анонсами, с контекстными справками, с графикой, работает с объемами большого информационного бекграунда», - пояснив Дмитро Белянський. Чим займатиметься аналітична служба, яким великим буде штат і хто в ньому працюватиме, пан Белянський поки сказати не може. «Нет контракта - нет организационного понимания, как все будет работать. А мое понимание - это пока взгляд со стороны. Если наши предложения будут приняты и оформлены в состояние контракта, тогда можно будет говорить детальнее», - уточнив він.

 

Дмитро Белянський - народився в Донецьку в 1980 році. За освітою філолог, з 1999 року працював журналістом. У 2001-2003 роках керував інформаційною службою «Вуличного телебачення» (ICTV), у 2003-2005 мав стосунок до різних інтернет-проектів, зокрема From-UA. У 2006 році працював заступником директора департаменту маркетингу СТБ. У 2006-2007 роках керував інформагенцією «РосБалт-Україна». З 2007 року співпрацює з журналом «Профіль» як креативний директор і як політичний оглядач-колумніст. З 2000 року брав участь у ряді виборчих кампаній у Росії й Україні. На виборах 2004 року був прес-секретарем Дмитра Корчинського та, як і Єгор Бенкендорф, його довіреною особою. Пізніше керував прес-департаментом блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція». Відомий скандалом зі створенням віртуальної партії (Національна партія праці України) і її віртуальної прес-служби у 2005 році. Від імені придуманих лідерів партії розсилав політичні заяви і коментарі, а деякі солідні ЗМІ ці заяви цитували, не оцінивши достовірність джерела.

 

«Детектор медіа»

 

Фото з журналу «Профіль»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY