detector.media
10.09.2009 18:56
«Главред-медіа» презентував портал «Мій інтернет» і розробляє систему моніторингу українського інтернету

Холдинг «Главред-медіа» запустив бета-версію контентно-сервісного порталу «Мій інтернет» (http://www.my-inet.eu/). Про це на прес-конференції в УНІАНі заявив президент холдингу Віктор Шлінчак.

 

Портал «Мій інтернет» - це сервісна платформа, що поєднала можливості спілкування, організації робочого дня, планування бюджету, пошуку і пропозиції роботи, представлення бізнесу, налагодження контактів ыз партнерами, освіти, розваг тощо.

 

За словами керівника проекту «Мій інтернет» Ярослава Білика, портал пропонує принципово нові сервіси, розроблені «з нуля». Наприклад, «Гаманець» - онлайн-програму для ведення власного бюджету, сервіси «Календар», «Курси валют», «Телепрограма». Усі вони присутні на одній сторінці, і користувач із мінімальною кількістю кліків отримує всю необхідну інформацію.

 

Користувач зможе самостійно інтегрувати в одному місці інформаційні, комунікативні, сервісні, розважальні, фінансові модулі, налаштовувати в них інформацію, заводити одразу декілька профілів й одночасно працювати і спілкуватися в них усіх, на сторінках порталу спілкуватися в мікроблогах Twitter, обмінюватися повідомленнями з існуючих Джаббер-клієнтів, Windows Live. «Наше найперше завдання - інтегрувати в ресурс різні комунікаційні сервіси. Поки що соціальна мережа складається лише із зареєстрованих користувачів порталу», - наголосив Ярослав Білик.

 

Послуги електронної пошти, миттєвих повідомлень і пошуку, а також веб-сервери та бази даних порталу працюють на базі технологій Microsoft. У розробці проекту взяли участь українські компанії Wnet (IP-оператор України, що надає інтернет-підтримку) та ELEKS Software (розробник програмних продуктів).

 

За словами генерального директора ELEKS Software Олексія Скрипника, 98% проектів українських айтішників орієнтовані на Європу та США, і портал «Мій інтернет» - це перша спроба масштабного проекту розробників в Україні.

 

«Найголовніше, що в непростих економічних умовах холдинг "Главред-медіа" запроваджує нові проекти в Україні для українців силами українських розробників», - зазначив генеральний директор «Microsoft Україна» Дмитро Шимків.

 

Вартість інвестицій у проект не розголошується. Але, за словами Віктора Шлінчака, про великі суми не йдеться. «Нам допомогла криза: в умовах кризи можна робити хороші проекти "за ідею"», - сказав він. Найбільша стаття витрат - програмне забезпечення. «Ціна розробки на порядок, якщо не на два порядки, нижча, ніж ми брали з іноземних порталів», - уточнив Олексій Скрипник.

 

Також невдовзі «Главред-медіа» спільно з польською компанією NetSprint запропонує українському ринку новий сервіс - систему аналізу й моніторингу вітчизняного інтернет-простору NewsPoint. Систему призначено для полегшення роботи фахівців піар-департаментів, працівників аналітичних та моніторингових відділів компаній. Вона збиратиме, оброблятиме і систематизуватиме всі українські інтернет-медіа, надаючи клієнту дані про згадуваність, цитованість, кількість виходів матеріалів про нього. Проект обіцяють презентувати найближчим часом.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY