detector.media
09.09.2009 17:14
Профільний комітет підтримав проведення парламентських слухань про стан свободи слова у регіональних ЗМІ

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації на черговому засіданні, яке відбулося 9 вересня, одноголосно підтримав проект постанови «Про проведення парламентських слухань на тему: "Про стан свободи слова у регіональних засобах масової інформації" 14 жовтня 2009 року», №5086, яку  2 вересня 2009 року зареєстрували голова комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман та віце-спікер Микола Томенко.

 

Доповідач із цього питання Ганна Герман зазначила, що до комітету впродовж останніх років масово надходять звернення журналістів і редакційних колективів із проханням зупинити сваволю місцевих князьків. «З наближенням виборів загострюватимуться цензура, втручання в редакційну політику з боку власників та адміністративний тиск на журналістів, особливо в регіонах», – сказала Ганна Герман.

 

Члени комітету вирішили, що це питання є невідкладним і його потрібно терміново, ще до початку виборчої кампанії, розглянути в режимі парламентських слухань.

 

Також комітет заслухав інформацію голови Київської незалежної медіа-профспілки Юрія Луканова про напади на українських журналістів. Народні депутати попросили Юрія Луканова виступити з цією інформацію 14 жовтня на парламентських слуханнях, присвячених стану свободи слова.

 

Питання призначення керівника апарату комітету з питань свободи слова та інформації перенесено на наступне засідання. Нагадаємо, що Ганна Герман пропонує на цю посаду колишнього шеф-редактора новин НТН Ірину Милиневську.

 

«Детектор медіа»

 

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY