detector.media
04.09.2009 09:00
Убивць Політковської не виправдали. Справу повернено в прокуратуру
Убивць Політковської не виправдали. Справу повернено в прокуратуру

Наглядова інстанція Верховного суду Російської Федерації визнала законною відміну виправдального вироку у справі про вбивство оглядача «Нової газети»  Анни Політковської. Про це повідомляє російський «Интерфакс».

 

Адвокат обвинувачених, Мурад Масаєв, заявив, що оскаржуватиме це рішення у Європейському суді з захисту прав людини, пише Lenta.ru.

 

Сьогодні також Військова колегія Верховного суду Росії повернула до прокуратури справу про вбивство журналістки.

 

Таким чином, суд задовольнив скаргу сім'ї пані Політковської і протест Генеральної прокуратури, які наполягали на поверненні справи для проведення повного розслідування та пошуку всіх співучасників злочину.

 

За даними «Интерфакса», наступний суд у справі про вбивство Політковської розпочнеться після того, як піймають імовірного иконавця злочину Рустама Махмудова і проведуть щодо нього повне розслідування.

 

За словами представника Генпрокуратури РФ, звинувачення, висунуті раніше іншим фігурантам, не змінюватимуть.

 

Перший процес у справі про вбивство Анни Політковської проходив з жовтня 2008-го по лютий 2009 року. Суд звинувачував братів Ібрагіма та Джабраіла Махмудових, а також Сергія Хаджікурбанова в організації злочину, а Павла Рягузова – у сприянні. Усіх їх виправдали.

 

Верховний суд виправдувальний вирок відмінив і відправив справу на новий розгляд. Це рішення оскаржував адвокат обвинувачених.

 

Анну Політковську застрелили у жовтні 2006 року в під'їзді її буднику в Москві.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -  www.memorium.cjes.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY