detector.media
Михайлина Скорик
, для «Детектор медіа»
29.08.2009 09:50
Знаєте як – візьміть і зробіть
Знаєте як – візьміть і зробіть

ТК друкує репліку члена комітетів КНМП і НМПУ Михайлини Скорик, яка полемізує з в. о. головного редактора газети «Хрещатик» Денисом Жаркіх. Нагадаємо, у статті «Зачем медиапрофсоюзу интеллектуально расти?» наш автор обґрунтовував тезу, що медіапрофспілка має передовсім виробити критерії професіоналізму, а не обстоювати права лише тих, хто сплачує членські внески.

 

Хоч як би не хотілося Денису почути щось інакше, але по суті написаного можу відповісти точнісінько так, як свого часу казала Олександру Тертичному: «Знаєте як - візьміть і зробіть». Налагодьте продаж пиріжків замість насіння - це ж так просто!

 

Бо за 4 роки активного життя в медіа-профспілці зустрічала сотні людей, які знали, що і як треба робити, але одиниці з них мають за плечима реалізовані проекти та ідеї, які зміцнили організацію.

 

Для втілення ваших чудових намірів у життя багато не треба. Профспілка тим-то і зручна, що кожен, хто вірить в ідею цивілізованих домовленостей в трикутнику трудовий «колектив - керівництво - власники», хто здатен втілити її в життя, може створити осередок на своєму підприємстві. Як саме це зробити, пояснено в «Кодексі законів про працю». При цьому зовсім не потрібно орієнтуватися на якісь більші профспілки - кожне підприємство вправі мати свою незалежну профспілку і навіть кілька профспілок!

 

Наприклад, свого часу саме так вчинив керівник інформаційної служби «Інтера» Олексій Мустафін, який підтримав створення профспілки на каналі й підписав з нею колективний договір. Взимку 2007-го цей документ врятував співробітників Інформаційно-аналітичної служби від втрати зарплати і компенсацій при звільненні.

 

Тому вірю в вас, Денисе, і сподіваюся, що наступного разу читачі «Детектор медіа» зможуть дізнатися про успіхи профспілки в газеті «Хрещатик».

 

Михайлина Скорик, член комітетів КНМП і НМПУ

 

Фото - www.new-most.info

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY