detector.media
27.08.2009 12:56
Польща обурена фільмом телеканалу «Вести» про пакт Молотова-Ріббентропа
Польща обурена фільмом телеканалу «Вести» про пакт Молотова-Ріббентропа

Документальний фільм «Таємниці секретних протоколів», в якому йдеться про пакт Молотова-Ріббентропа, викликав справжнє обурення у Польщі. Про це повідомляє Novynar.com.ua

 

Стрічку режисера Вадима Гасанова презентував російський телеканал «Вести» (холдинг ВГТРК). У ній Польщу звинувачують у розпалюванні Другої світової війни.

 

Цю тезу прокоментував спікер польського сейму Броніслав Коморовський. Він заявив, що фільм є проблемою самих росіян і закликав поляків не надавати значення подібним картинам: «Це спроба сказати щось власному суспільству, тому що нікого іншого такими публікаціями Росія переконати не зможе».

 

З критикою «Таємниць» польські депутати виступали і раніше. Вони наполягали на тому, щоб влада країни висловила офіційний протест. Однак прем'єр-міністр Дональд Туск заявив, що не вступатиме в дискусію з Росією з приводу фільму. Картину про пакт Молотова-Ріббентропа та дебати довкола неї він назвав «нерозумними».

 

Як повідомлялося 25 серпня, Служба зовнішньої розвідки (СЗР) Росії має намір розсекретити документи, що розповідають про таємниці польської політики в 1935-1945 роках, включно з переговорами високопосадовців МЗС, військового відомства і спецслужб країни.



23 серпня виповнилося 70 років з моменту підписання пакту Молотова-Ріббентропа. Багато істориків вважають, що саме через цей документ, підписаний СРСР і Німеччиною, почалася Друга світова війна.



За даними опитування ВЦВГД, проведеного на честь 70-річчя з дня підписання документа, більше половини росіян - 57% - вважають, що Йосип Сталін підписав Договір про ненапад з Німеччиною для того, щоб відстрочити початок Другої світової війни, і не вбачають у ньому нічого поганого.

 

Novynar.com.ua

 

Фото - Novynar.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY