detector.media
25.08.2009 16:57
Вбито відомого афганського журналіста Джануллу Хасімсаду

У Пакистані загинув відомий афганський журналіст Джанулла Хасімсада. Про це повідомляє  Інститут масової інформації та агентство Pajhwok Afghan News

Інцидент трапився напередодні у  пакистанському селищі  Кайбер, що поблизу кордону з  Афганістаном. Джанулла Хасімсада був на дорозі до Пешавару, коли невідомі захопили фургон та застрелили журналіста. Друг Хасімсади повідомив, що протягом кількох тижнів кореспонденту погрожував невідомий.

Джанулла  Хасімсада був експертом з питань радикальних ісламських рухів. Зокрема, він співпрацював з ангентсвами Associated Press (AP), Pajhwok Afghan News, телеканалом  Al-Arabia TV channel.

Організація «Репортери без кордонів» заявила, що цей інцидент погіршує ситуацію з безпекою журналістів у Пакистані, особливо у бунтівних селищах країни. За даними організації,  цього року на території Пакистану вбито вже п'ятеро журналістів. Представники «Репортерів без кордонів» вимагають, щоб  винних було знайдено та покарано. Заклик об`єднання підтримали також інші журналістські організації з усього світу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY