detector.media
19.08.2009 16:50
Лукашенко відмовився від послуг британських PR-ників, а Південна Осетія замовила PR у США

Президент Білорусі Олександр Лукашенко завершує співпрацю з британською PR-компанією Bell Pottinger Group. Про це в інтерв`ю бельгійському виданню EUobserver розповів президент компанії Тімоті Белл.

 

«Наш 12-місячний контракт, що було укладено минулого серпня, завершено», - обмежився скупим повідомленням Пан Белл.  Посилаючись на джерела у білоруських  ЗМІ, EUobserver, пише, що продовження контракту не буде, позаяк Президент вирішив надалі формувати свій імідж у Європі самостійно.

 

У своєму інтерв`ю Пан Белл охарактеризував Білорусь як країну з чудовою атмосферою, а владу - як гостинну. Раніше він надавав послуги кабінету Маргарет Тетчер, а також консультації російському мешканцю Лондона  Борису Березовському. За час  співпраці з Лукашенком Bell Pottinger Group організувала публыкацыъ за участю білоруського Президентау  провідних європейських  виданнях -  Finacial Times и Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

На думку EUobserver, протягом останнього року стосунки стосунки Білорусі з офіційною Європою помітно потеплішали. У жовтні минулого року ЄС призупив заборону на візу для Лукашенка та 35 його чиновників, тож Президент Білорусі  у квітні відвідав Рим і Ватикан. Запрошували його й на зустріч до представників ЄС, у травні. Та Лукашенко від неї відмовився.

 

Раніше агентство Reuters повідомляло, що уряд Південної Осетії та Абхазії найняв американське PR-агентство Saylor Company. Мета - покращити імідж на Заході, що симпатизує Тбілісі.

 

«Ми бачили, який резонанс мало інформаційне забезпечення грузинської агресії, тому перші дні відразу після війни у світової спільноти склалася та думка, котра склалася.  І ця думка неправильна», - заявив Reuters уповноважений з прав людини у Південній Осетії Давид Санакоєв.

 

Термін дії обох контрактів складає рік. Умови - однакові. Година роботи консультанта Saylor Company коштує $165-550, а надбавка за умови роботи в зоні конфлікту становить 50%.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY