detector.media
14.08.2009 16:11
Савік Шустер вважає інформацію щодо нових акціонерів свого продакшну чорним піаром

Савік Шустер вважає інформацію газети «КоммерсантЪ» щодо акціонерів його продакшн-студії чорним піаром. Про це він заявив у коментарях ТК.

 

«"КоммерсантЪ" спрацював дуже погано, не по-журналістськи. Бо це взагалі нісенітниця. Я не знаю, яке джерело надало їм ці матеріали, але мені здається, що це більше схоже на чорний піар», – зазначив він.

 

Однак справжніх акціонерів  «Савік Шустер студіо» він не називає.

 

Нагадаємо, «КоммерсантЪ» із посиланням на високопосадове джерело називав співінвесторами продакшну кандидата в президенти Сергія Тігіпка, екс-міністра транспорту та зв'язку Миколу Рудьковського, депутата від БЮТ Валерія Писаренка, голову адміністрації Шевченківського району Києва Віктора Пилипишина, єкс-заступника міністра транспорту та зв'язку Павла Єлізарова та керівного партнера ТОВ «Аваль Брок» Дмитра Полковського.

 

«Я не розумію, звідки нині така зацікавленість щодо моїх акціонерів. Рік тому нікого не цікавило те, що моїм акціонером стала людина, яка володіла металургійною фабрикою в Донецьку. У важкий фінансовий час виявилося, що є люди, для яких дуже важливо, щоб в Україні залишилася свобода слова. Ці люди  в мене повірили. А те, що це різні люди і що їх багато – і є гарантією свободи слова», – сказав він.

 

На запитання ТК, чи пов'язані нові акціонери з українською політикою, пан Шустер відповів: «Що вас цікавить? Чи буде ця програма залежною? Ні. Зрозумійте, є виробництво, а є зміст програми, це зовсім інше. Зміст моєї програми жодним чином не зміниться. Це все, що має цікавити журналістів та глядачів. А де я беру гроші і хто в мене вірить – це питання другорядне».

 

Також він розповів, що для програми «Шустер live» буде побудовано нову студію: «Головне, що ми виходимо в ефір і що в нас, я сподіваюся, буде контракт із ТРК "Україна" і  ми встигнемо побудувати нову студію. Це мене непокоїть більше за все».

 

У коментарях ТК генеральний директор ТРК «Україна» Вальдемар Дзікі зауважив, що знатиме, хто інвестори продакшну Савіка Шустера, лише після підписання угоди, а наразі він не бачить офіційної інформації або фактів, які можна було б коментувати. «Є закон щодо формування договорів. Коли компанія підписує угоду з іншою, нормальною практикою є те, що вони показують один одному документи, щоб дізнатись, яка вартість компанії, хто акціонери тощо. Тоді я можу розмовляти з цього приводу. Як я можу щось коментувати, якщо я цього не бачив? – зазначив пан Дзікі. – Якщо в нас буде  угода - акціонери будуть мені відомі. Але при цьому ми не зможемо надати всю інформацію щодо іншої сторони – вона за угодою зазвичай конфіденційна».

 

Також генеральний директор ТРК «Україна» зазначив, що канал і надалі співпрацюватиме і з ISTIL, і з Савком Шустером: «На 96% я впевнений, що все завершиться мирно, ніяких суперечок не буде».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY