detector.media
12.08.2009 16:02
Російські ЗМІ залишають Чечню

Російське щоденне видання «Новая газета» призупиняє роботу власних кореспондентів у Чечні, повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Интерфакс». Таке рішення редакція прийняла у звя`зку з тим, що почастішали випадки нападів на громадянських активістів.

 

В інтерв`ю «Интерфаксу» головний редактор «Новой газеты» Дмитро Муратов розповів: «З урахуванням ситуації у Чечні видання не може відповідати за безпеку журналістів. Спочатку Політковська, потім Естемірова, яка з нами регулярно співпрацювала, тепер убито ще двох правозахисників».

 

Місяць тому в республіці припинив роботу правозахисний центр «Меморіал». Своє рішення представники організації мотивували тим, що на їхніх працівників у зоні конфлікту чигає смертельна небезпека.

 

Мало не щомісяця у Чечні гинуть правозахисники. 15 липня 2009 року було викрадено і вбито співробітницю «Меморіалу» Наталю Естемірову. 10 серпня цього року у Грозному невідомі викрали лідера молодіжної неурядової організації «Врятуємо покоління» Зарему Садулаєву, а також її чоловіка Аліка Джабраілова. Наступного дня обох було вбито.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY