detector.media
12.08.2009 08:19
Нідерландський журналіст, який постраждав під час південно-осетинської війни, подав позов до Європейського суду

Кореспондент нідерландської телекомпанії RTL Йерун Аккерманс (Jeroen Akkermans) подав заяву проти Росії до Європейського суду з прав людини. Про це повідомляє Lenta.ru, з посиланням на РІА «Новости».

 

Привід - поранення, яке журналіст отримав у грузинському місті Горі під час південно- осетинської війни у серпні 2008 року.

 

Справу, в якій Аккерманс виступає позивачем, ініціювали родичі мешканців Грузії, які загинули під час боїв у Горі. У заяві йдеться, що оскільки місто атакували російські війська, саме Москва має відповідати за загибель мирних громадян.

 

Бомбардування Горі розпочалося 11 серпня 2008 року, в той час, як грузинські війська відійшли, щоб захистити Тбілісі. Група журналістів потрапила під обстріл 12 серпня: Аккерманс отримав поранення у ногу, а його колега, телеоператор Стан Сторіманс (Stan Storimans) загинув.

 

Нагадаємо, в лютому правозахисна організація «Асоціація молодих юристів Грузії» направила в Євросуд заяви проти Росії щодо 49 справ, пов'язаних із порушенням прав мешканців Грузії під час війни. До цього грузинська організація «42-га стаття конституції» подала до Страсбурга заяви щодо 370 справ.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY