detector.media
11.08.2009 17:06
У Британії поставлять оперу, написану в мережі Twitter
У Британії поставлять оперу, написану в мережі Twitter

Британський оперний театр поставить оперу, створену колективними зусиллями у соціальній мережі Twitter. Як повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Бі-Бі-Сі, усі бажаючі можуть подати через мережу свої пропозиції у коротких повідомленнях (до 140 символів), які буде покладено в основу лібретто.

 

Першу сцену опери, що ще не має назви, уже завершено. У ній розповідається про людину, викрадену зграєю птахів.

 

Окремі сцени буде поставлено у театрі вже у вересні.

 

Музику до інтернет-опери напише композитор Хелен Портер. Вона також використовуватиме деякі популярні оперні музичні теми.

 

Цей проект було задумано у рамках кампанії Британського оперного театру, спрямованої на залучення до оперної творчості якомога більшої кількості людей. За словами представниці адміністрації театру Алісон Дуті, це - народна опера, яка дає всім бажаючим прекрасний шанс взяти участь у створенні захоплюючої історії, що ляже в основу лібретто. «Приготуйтеся до різних несподіванок - ніхто не знає, як розвиватиметься сюжет. Але ви почніть писати на Twitter, і тим самим зробите свій внесок у створення цього загального музичного твору» - сказала вона.

 

У блозі оперного театру опубліковано зміст першої сцени першого акту цієї опери. «Вільям сумує у вежі, куди його заточили після того, як він був викрадений зграєю птахів. Вони хочуть помститися йому за вбивство одного з членів зграї», - йдеться у лібретто. «Ганс обіцяв виручити його. Жінка Без Імені йде в біохімічну лабораторію, щоб приготувати зілля, яке дозволить людям говорити пташиною мовою».

 

Представники театру відзначають, що роботу над оперою ще не закінчено, і запрошують усіх бажаючих взяти участь у цьому творчому процесі.

 

http://www.ukrinform.ua, газета «День»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY