detector.media
07.08.2009 13:23
Телесезон 2009/2010 у США: обсяги продажів впали на 15%

Американські рекламодавці придбали на 15% менше комерційного часу мереж ABC, NBC, CBS та Fox, ніж у сезоні 2008/2009, повідомляє Reuters. При цьому вперше за вісім останніх років рекламний час найбільших мереж став дешевшим.

 

Цього четверга було фіналізовано всі основні угоди, яким передували довгі місяці складних переговорів. Хоча зазвичай продажі на так званому upfront market (під час якого реалізується близько 75% найкращого рекламного часу) завершується ще в червні.

 

Навіть після завершення сезону продажів дві сторони розходяться в тому, хто винний у затримці та неблискучому результаті. «Медійні агенції опинилися у складному становищі - між очікуваннями клієнтів та дійсністю ринку», - вважає один із телевізійних баєрів. Водночас керівники медіаагентсв зазначають: їхні клієнти давно наголошували на тому, що мережі мають знизити ціни. І, врешті-решт, їм довелося це зробити.

 

За словами баєрів, у результаті вони продали орієнтовно на 15% менше ресурсу, ніж торік, коли сумарна вартість угод склала близько $9 млрд. При цьому Fox, ABC та CBS погодилися знизити ціни на 4%, NBC - ще більше. NBC коментувати свої ціни пресі відмовилася.

 

Керівники телемереж зазначають, що в них тепер залишилося багато вільного ресурсу. Ще є шанс реалізувати його на так званому scatter market протягом сезону, сподіваючись на продовження відродження економіки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY