detector.media
05.08.2009 18:31
Бюро «Свідомо» обрало пріоритетною темою оборону й запросило курувати її Анну Бабінець

Незалежне бюро журналістських розслідувань «Свідомо» вирішило зробити одним зі своїх пріоритетів тему оборони. Про це ТК повідомив координатор бюро Єгор Соболєв.

 

«Є два факти: Україна стає все менш боєздатною, а світ - все більш небезпечним. А якщо подивитися, куди прямують російсько-українські відносини - не народів, а політиків та їхніх інтересів - стає просто страшно за близьких. Тому ми вирішили приділяти особливу увагу цій темі - щоб суспільство почало замислюватися про свою безпеку», - пояснив він.

 

Бюро планує робити матеріали про оборону насамперед для національних медіа. Курувати тему буде колишня журналістка журналу «Український тиждень» Анна Бабінець.

 

«Загрозу війни дуже добре розуміють і обговорюють експерти, які ще залишилися в Україні. Але їх майже не чують. Ця тема не є модною, на відміну від боротьби політиків чи недоліків зовнішнього тестування. Ми хочемо зробити свій внесок, щоб це виправити. Бо якщо ситуація розвиватиметься за поганим сценарієм, потім може бути пізно», - відмітила вона.

 

Довідка:

«Свідомо» працює із серпня 2008 року. Мета - поширювати розслідування соціально важливих проблем. Станом на 1 серпня 2009 року матеріали бюро передплачували 18 місцевих газет. Діяльність бюро контролює наглядова рада, до складу якої входять ведучий ICTV Андрій Куликов, шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова, директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, директор Інституту медіаправа Тарас Шевченко, керівник Інституту розвитку регіональної преси Олег Хоменок та генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси Олексій Погорєлов. Наглядова рада не редагує розслідувань, але має право ветувати обрану тему або кандидатуру залученого до розслідування журналіста. Бюро фінансується з гранту Фонду «Відродження» та за рахунок передплати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY