detector.media
04.08.2009 12:17
«1+1» оголосив про зміну умов розміщення на серпень та осінь

З 1 серпня група компаній «1+1» несуттєво змінила умови розміщення реклами. Про це вона повідомила рекламодавців та рекламні агенції листом.

 

Тепер ціни, раніше встановлені для ексклюзивного типу розміщення, стають чинними лише для низькопріоритетного типу. Такий тип не дає гарантій потрапляння в ефір - розміщення відбувається, якщо є залишки місць після гарантованих видів. Розмір знижки становитиме 85%.

 

Фіксований тип розміщення дорожчає: знижка у 85% зменшується на 7 відсоткових пунктів до 78%.

 

«1+1» пояснює зміну умов тим, що попит на спеціальну цінову пропозицію, про яку було оголошено 9 липня, вже повністю вичерпано. Як повідомляла «Детектор медіа», акцією скористалися 15 рекламодавців.

 

Нові умови будуть чинними до кінця року, проте діятимуть вони лише для рекламодавців, що прийдуть на канал восени. Для старих клієнтів (які вже підписали умови на осінь) умови не зміняться.

 

На думку представників рекламних агенцій, такі зміни цінової політики свідчать про те, що на каналі не залишилося вільного ресурсу. Нагадаємо, в «1+1» є кілька великих клієнтів - приміром, Colgate-Palmolivе, Procter&Gamble, - що розміщують частину бюджету на умовах гарантії. Липнева спецпропозиція щодо низьких цін також передбачала гарантований тип розміщення. За припущенням рекламістів, восени в каналу можуть виникнути проблеми з виконанням такого обсягу взятих зобов'язань. Проте, можливо, «1+1» розраховує на зростання показників телеперегляду, що автоматично збільшить його ресурсну базу і дозволить стати всім «гарантованим» клієнтам та навіть деяким новим, яким і адресовано зміну умов. За іншими даними, вільного ресурсу на «1+1» поки що достатньо: осінь ще не розпродано на 40%.

 

Нагадаємо, як повідомляла ТК, з 1 вересня також зміняться умови розміщення на каналах групи «Інтер» та холдингу Віктора Пінчука. На відміну від «1+1», тут зміни торкнуться всіх клієнтів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY