detector.media
29.07.2009 15:48
Мін'юст визнав Сергія Тримбача головою Спілки кінематографістів України

Міністерство юстиції України затвердило нове керівництво Спілки кінематографістів України (НСКУ) на чолі з кінознавцем Сергієм Тримбачем, про це йдеться у повідомленні міністерства на адресу НСКУ.

 

Серед основних кроків нового керівництва НСКУ Сергій Тримбач називає участь у розробці доповнень до закону України про кінематографію, зокрема розробку ідеї кінематографічного фонду, що дозволить кіно митцям бути незалежними від держбюджету. НСКУ також братиме участь у розробці законопроектів щодо авторського права, запровадженні прозорої молодіжної політики спілки і планує відновити Будинок Кіно у якості повноцінного фестивального кінозалу країни.

 

«Ми маємо відновлення впливовість спілки на процеси формуванні культурної політики у кінематографічній сфері», - зазначає пан Тримбач.

 

Нагадаємо, що Сергія Тримбача було обрано головою спілки на  V (XI) з'їзді НСКУ 28-29 квітня, однак Мін'юст раніше не затверджував новий керівний склад спілки, аргументувавши відмову нестачею документів, які підтвердили б правочинність наслідків з'їзду, а також відсутністю кворуму у день з'їзду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY