detector.media
16.07.2009 18:12
«Український музичний альянс» програв першу справу проти кабельників

Луганський обласний господарський суд відмовив у задоволенні позову «Українського музичного альянсу» проти кабельного оператора «Трейд-експрес». Про це ТК повідомив депутат Луганської обласної ради Герман Кудінов.

 

«Сьогодні суд вирішив повністю відмовити в задоволенні претензій альянсу. Але письмове рішення суду ще не готове», - уточнив він.

 

«Трейд-експрес» - провайдер програмної послуги з міста Первомайськ Луганської області. Поки що це єдиний кабельний оператор Луганщини, проти якого подав до суду «Український музичний альянс». Юрист альянсу Анастасія Неволіна повідомила ТК, що організація обов'язково подаватиме апеляцію на рішення луганського суду.

 

Нагадаємо, що за інформацією газети «Дело», альянс подав близько 30 позовів проти кабельників. Як уточнила ТК Анастасія Неволіна, уже подано близько 10 позовів. Але плануються й інші звернення проти провайдерів у різних областях.

 

«Це лише питання часу і можливостей», - сказала юрист.

 

«Український музичний альянс» як організація колективного управління володіє правами на твори понад 600 українських та зарубіжних артистів. Причиною претензій правовласників до кабельників стали ухвалені Кабінетом Міністрів у квітні 2009 року зміни до Постанови «Про затвердження розміру винагороди (роялті) за використання опублікованих із комерційною метою фонограм і відеограм та порядку їх виплати». Згідно з цими змінами, за ретрансляцію музики та кліпів у програмах кабельного телебачення оператори повинні перераховувати правовласникам до 5% свого річного доходу. Але на цей момент оператори відмовляються укладати подібні угоди.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY