detector.media
24.06.2009 13:31
Парламент Казахстану прирівняв інтернет-видання до ЗМІ

Парламент Казахстану прийняв закон, який прирівнює інтернет-видання до засобів масової інформації,  повідомляє «КазТАГ». Депутати мажилісу (нижньої палати) погодилися з поправками, які запропонував сенат (верхня палата). Законопроект пройшов необхідні узгодження і тепер направлений на підпис президенту.

 

Нові правила мають жорсткіші вимоги до всіх інтернет-ресурсів (в тому числі до інформаційних порталів, форумів і блогів). Вони підпадатимуть під кримінальне та адміністративне законодавство, яке регулює діяльність традиційних ЗМІ.

 

Крім того, закон передбачає можливість судового розгляду справи стосовно зарубіжного ЗМІ (у том числі й інтернет-видання), яке розповсюджується в Казахстані. Суд у цьому випадку буде проходити «за місцем знаходження заявника і без участі відповідача».

 

Проти прийняття закону виступали інтернет-користувачі та правозахисні організації. На їхню думку, нові правила можуть стати могутнім інструментом цензури, який дозволить блокувати небажані для влади інтернет-ресурси.

 

Раніше в законопроекті, відзначає агентство, була також норма, яка давала право прокуратурі призупиняти випуск ЗМІ до рішення суду (якщо прокуратура вирішить, що зміст цього видання не відповідає законодавству). Однак цю норму все ж прибрали із законопроекту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY