detector.media
23.06.2009 10:08
Глядачі зосереджені на телекартинці лише 5-7% часу

Лише 5-7% часу, присвяченого телеперегляду,  телеглядачі повністю зосереджені на тому, що відбувається на екрані телевізора. Разом із тим 65% часу глядачі не дивляться або майже не дивляться на телеекран. Про це свідчать результати фрейм-аналізу, проведеного низкою агентств Leo Burnett Group Russia та російською Вищою школою соціально-економічних наук, повідомляє Медиаатлас.ру.

 

Дослідження проводилося за допомогою камер, встановлених у 156 домогосподарствах поруч із телевізором. Використовуючи чотирьохступеневу систему режиму залученості (повна, звичайна, епізодична та низька), аналітики представили свої результати, згідно з якими лише 5-7% від загального часу телеперегляду припадає на повну залученість (наприклад, футбольний матч). 65% часу телевізор дивляться із епізодичною та низькою залученістю (наприклад, людина може спати або бути відсутньою). Решта 28-30% часу - час нормального перегляду (в розслабленому стані, не обов'язково в повній концентрації).

 

Аналітики вважають, що навіть високий рівень концентрації на телевізійному контенті не передбачає уважного перегляду рекламних пауз. Наприклад, під час спортивних трансляцій із величезними рейтингами глядач сприймає початок рекламної паузи як тригер для того, щоб відпочити від напруженого перегляду - вийти з кімнати за бутербродом чи пивом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY