detector.media
22.06.2009 11:39
В Ірані почали переслідувати іноземних журналістів

Репортер журналу Newsweek, який має громадянство Канади, був в неділю затриманий іранською владою, повідомляє «Газета по-українськи».

 

Як повідомили колеги Мазіяра Бахарі, він проживав в Ірані останні десять років, успішно співробітничав зі всіма іранськими адміністраціями, а його репортажі завжди відрізнялися «чесністю і зваженістю». Редакція Newsweek «рішуче засудила» затримання журналіста і закликала іранську владу негайно його звільнити. «Захоплення ні в чому не винних журналістів є порушенням права свободи преси в Ірані», - підкреслюється в заяві.

Тим часом агентство Associated Press повідомляє, що всього з 14 червня в Ірані були затримані не менше 23 місцевих журналістів і блогерів. Організація «Репортери без кордонів» опублікувала їх імена і зажадала від міжнародного співтовариства припинити ігнорувати події в Ірані.

 

Нагадаємо, раніше в неділю влада Ірану зажадала, щоб кореспондент ВВС Джон Лайні покинув країну протягом 24 годин. Таке рішення було ухвалене у зв'язку з тим, що журналіст нібито підтримує учасників безладів. Як вважають в іранському МЗС, державні телерадіокомпанії Великої Британії і США переслідують дві мети - «роздувати міжетнічні суперечності і сприяти розвалу Ірану».

 

Як повідомляє ВВС News, в останні півтора тижні в Ірані з'явилися перебої в прийомі сигналу ВВС Persian. Щоб справитися з цими складнощами, британська корпорація збільшила над регіоном кількість супутників, що передають програми на фарсі.

Хвилювання в Ірані почалися після оголошення результатів президентських виборів, що відбулися 12 червня 2009 року. За офіційними даними, перемогу здобув діючий президент Махмуд Ахмадінеджад, проте прихильники його головного суперника Мір-Хосейна Мусаві заявили про фальсифікацію підсумків голосування. У зв'язку з безладами влада країни заборонила іноземним журналістам освітлювати акції, не санкціоновані іранським МВС, і посилила тиск на місцеві ЗМІ.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY