detector.media
14.06.2009 10:45
Міжнародна федерація журналістів закликає негайно звільнити журналісток, ув'язнених у Північній Кореї

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) закликає негайно звільнити двох

американських журналісток Єну Лі та Лору Лінг, ув'язнених у Північній Кореї. «Це вияв жорстокості і несправедливості, який викликав обурення журналістів в усьому світі», - йдеться у заяві МФЖ, повідомляє Київська незалежна медіа-профспілка із посиланням на Міжнародну федерацію журналістів.

 

Центральний суд Північної Кореї засудив Лі та Лінг за скоєння «ворожого акту» та нелегальний в'їзд до країни і виніс вирок - 12 років каторжних робіт для обох жінок.

 

Судове слухання розпочалось 4 червня і тривало у закритому режимі. Можливості подати апеляцію немає.

 

Як уже писала «Детектор медіа»,  існує версія, що вони працювали над сюжетом про біженців із КНДР, що перебралися або намагаються перебратися в Китай. За іншими даними, йшлося про контрабанду людей, якою нібито займається пхеньянський режим Кім Чен Іра.

 

Американський Комітет із захисту журналістів (CPJ) закликав усі країни, які беруть участь у шестисторонніх перемовинах щодо північнокорейської ядерної програми - Північну та Південну Корею, Китай, Японію, Росію та США - активізувати тиск на владу Північної Кореї і домогтися скасування вироку і звільнення журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY