detector.media
11.06.2009 12:50
12 червня Америка остаточно перейде на цифрове телебачення

12 червня останні великі телевізійні станції Сполучених Штатів Америки, які дотепер мовлять в аналоговому стандарті, перейдуть на цифрове мовлення, повідомляє ІМІ.

 

Нагадаємо, повний перехід на «цифру» повинен був відбутись 17 лютого 2009 року, проте адміністрація президента Барака Обами перенесла цю дату на 12 червня, позаяк бюджет США не зміг вчасно профінансувати роздачу 40-доларових купонів на придбання сет-топ-боксів для аналогових телевізорів.

 

Тепер влада вважає, що населення краще підготувалось до переходу на цифру, хоча визнає, що деякі американці залишаться без телебачення.

 

Дотепер майже половина з 1760 великих телевізійних станцій Сполучених Штатів відмовились від аналогової трансляції. Деякі малопотужні передавачі та релейні ретранслятори у сільській місцевості продовжать працювати в аналоговому режимі. До того ж близько 100 великих станцій якийсь час дублюватимуть цифровий сигнал аналоговим, супроводжуючи трансляції нагадуванням про необхідність переходу на «цифру».

 

Федеральна комісія із зв'язку США дозволила станціям самостійно вирішувати, в який час доби відключити аналогове мовлення. Більшість віддає перевагу вечірнім годинам.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY