detector.media
10.06.2009 11:06
Експерти Інституту законодавства підтвердили законність моральної НЕК
Експерти Інституту законодавства підтвердили законність моральної НЕК

Член парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, народний депутат Володимир Ландик звернувся до Інституту законодавства Верховної Ради України з проханням проаналізувати Закон України «По захист суспільної моралі» і надати експертний висновок щодо відповідності його положень міжнародним зобов'язанням демократичної держави України в сфері свободи слова, думок, захисту прав та громадських свобод. За його словами, зробив він це на прохання громадських організацій і окремих громадян, які не задоволені діяльністю НЕК.

 

«В окремих випадках рекомендації Національної експертної Комісії визнаються експертами та працівниками ЗМІ як втручання в редакційну політику, а іноді як  відверту цензуру змісту телевізійних програм та сайтів  в мережі Інтернет, - йдеться у листі народного депутата. - Проведені журналістські розслідування діяльності Національної експертної комісії взагалі викликають сумні думки з приводу її діяльності та ефективності в системі демократичного врядування».

 

Проаналізувавши Закон «Про захист суспільної моралі», Інститут законодавства вважає, що його положення не суперечать нормам міжнародного права.

 

«Стосовно Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі зауважимо, що під час прийняття зазначеного Закону експертами висловлювалися сумніви щодо доцільності її прийняття. Однак у цьому випадку, на наш погляд, має місце саме питання доцільності, а не відповідності такого рішення міжнародним зобов'язанням України», - пишуть науковці Інституту. Вони вважають, що проблема НЕК полягає не у невідповідності положень Закону «Про захист суспільної моралі» міжнародним зобов'язанням України, а в належному виконанні його положень.

 

З повною версією відповіді Інституту законодавства можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY