detector.media
05.06.2009 16:17
Звільнено головного редактора «Літературної України» Михайла Сидоржевського

Михайла Сидоржевського звільнено з посади головного редактора газети Національної спілки письменників «Літературна Україна». Цю інформацію підтвердив «Детектор медіа» Василь Шкляр, заступник голови НСПУ.

 

За його словами, президія НСПУ висловила недовіру головному редакторові «Літературної України», у зв'язку з чим пан Сидоржевський сам написав заяву про звільнення. Тимчасово обов'язки головного редактора видання виконуватиме сам Василь Шкляр, проте найближчим часом президія має намір передати керівництво редакцією Олександру Грабовському, який нині є заступником головного редактора «ЛУ».

 

Також пан Шкляр повідомив, що з президії виключено письменницю Галину Тарасюк, одного з редакторів «ЛУ». Своє виключення з президії та звільнення Михайла Сидоржевського пані Тарасюк, за інформацією ТК, пов'язує з активною позицією в кампанії щодо усунення Володимира Яворівського з посади голови НСПУ.

 

Проте Василь Шкляр категорично відкидає версію щодо звільнення за опозиційність. «Ми давно мали такий намір щодо пана Сидоржевського. Можу вам навіть процитувати лист Павла Загребельного до президії, в якому він характеризує  Михайла Сидоржевського як редактора, який ненавидить письменників», - пояснив він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY