detector.media
04.06.2009 15:16
Ад ван Лун: Франція несе відповідальність за зміст російських каналів

Держава, якій належить супутник, несе відповідальність за зміст телеканалів, які транслюються через нього, якщо вона належить до Конвенції про транскордонне мовлення,  заявив довгостроковий експерт Ради Європи Ад ван Лун на прес-конференції у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. «Щодо тих російських каналів, трансляція яких ведеться через французький супутник Eutelsat W4, то приписи Європейської конвенції є абсолютно однозначними - вони поширюються безперешкодно нарівні з каналами інших країн, що є сторонами конвенції, а відповідальність за їх зміст, як член Конвенції, несе Франція», - сказав він.

 

Щодо тих російських телеканалів, які використовують для трансляції швецький супутник Sirius, то Ад ван Лун говорить, що Україна вільна регулювати їх поширення в країні у будь-який спосіб, оскільки Швеція не є стороною Конвенції.

 

Eutelsat W4 використовують такі російські мовники як «РТР-Планета», «Первый канал. Всемирная сеть» та «Цифровое телесемейство» («Дом кино», «Музика Первого», «Время далекое и близкое», «Теленяня», «Телекафе»).

 

Тим не менш Андрій Мирошніченко, перший заступник голови Національної ради, сказав, що на наступному засіданні Нацрада має розглянути питання про реєстрацію ТОВ «Об'єднання російських телеканалів» (скорочено - ОРТ) як суб'єкта інформаційної діяльності України. Власником ТОВ «Об'єднання російських телеканалів» є ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть», вид діяльності - дистрибуція (очевидно, що крім «Первого канала» компанія представляє інтереси і «Цифрового телесемейства»).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY