detector.media
03.06.2009 16:06
Міжнародний слов’янський канал утричі зменшив квоту власного продукту

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 3 червня внесла зміни до ліцензії на супутникове мовлення ТОВ «Міжнародний слов'янський канал» (логотип SCI). Мотив переоформлення ліцензії - зміна частоти супутникового сигналу та програмної концепції мовлення.

 

Було:

Власний продукт - 22 години/добу

Національний продукт - 22 години/добу

Іноземний продукт - 2 години/добу

 

Стало:

Власний продукт - 7 годин 12 хвилин/добу

Національний продукт - 12 годин/добу

Іноземний продукт - 12 годин/добу

 

Пояснюючи причини внесення змін до програмної концепції, генеральний директор каналу Валерія Іваненко зазначила, що вони зумовлені проблемами з фінансуванням: «Заявлений при отриманні ліцензії варіант концепції - це ідеал, до якого ми прагнемо. Але виникли проблеми з фінансуванням. На жаль, інвестор не захотів вкладати гроші в канал на території України, а я не погодилася на переведення каналу на територію Росії». Також вона додала, що іноземний продукт - це програми виробництва слов'янських країн.

 

В. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко зауважив, що слід було детальніше розписати по годинах, з яких країн програмний продукт. «Кожна слов'янська країна - а їх 13 - буде мати однакову квоту. Проте не обов'язково протягом доби, а протягом року», - відповіла генеральний директор.

 

За зміни до програмної концепції телеканал має сплатити ліцензійний збір у розмірі понад 103 тисячі гривень.

 

Нагадаємо, що супутниковий Міжнародний слов'янський канал отримав ліцензію у серпні 2007 року і розпочав мовлення 12 вересня 2008 року. Нині канал, за словами генерального директора, присутній у кабельних мережах Хорватії, Словенії, Словаччини і Польщі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY