detector.media
02.06.2009 16:13
Польська Рада медійної етики розв’язала конфлікт між блогеркою Катариною та газетою Dzennik

Польська Рада медійної етики (Rada Etyki Mediów) розв'язала конфлікт між блогеркою Катариною та газетою Dzennik. Рада нагадала газеті, що, згідно з етичними приписами, розкриття імені автора, який пише під псевдонімом, усупереч його волі, є неприпустимим. А блогерці вказала на те, що порушенням медійної етики є також публікація під псевдонімом персональних звинувачень. Про це повідомляє media2.pl.

 

Справа «блогерки Катарини», блог kataryna.blox.pl якої з нищівною критикою міністра юстиції Анджея Чуму, а також його реакція на це з вимогою оголосити ім'я блогерки та погрозами притягнути її до суду, спричинила зливу публікацій у ЗМІ. Найбільшого розголосу дістала історія з газетою Dzennik, яка оголосила в редакційній статті, що знає ім'я Катарини.

 

«Те, що цю справу розглядала REM, свідчить про її серйозність для суспільства», – констатує в своєму дописі журналіст Марта Віцкевич (Marta Więckiewicz), яка характеризує припис REM як дипломатичний, натомість зуважує, що ця історія може стати початком «війни» між журналістами та блогерами за інформаційний вплив на суспільство.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY