detector.media
02.06.2009 13:25
Олексій Кутєпов розслідуватиме загибель Олександра Гончарова – на ICTV чи деінде

Журналіст Олексій Кутєпов планує продовжити розслідування справи щодо незаконного видобутку піску на Жуковому острові та загибелі Олександра Гончарова, однак не обов'язково на телеканалі ICTV. Про це він повідомив під час прес-конференції 2 червня.

 

Нагадаємо,  59-річного київського пенсіонера Олександра Гончарова, який був героєм розслідування програми «Максимум в Україні» (ICTV), було забито на смерть біля його будинку опівдні 26 травня. Раніше Олександр Гончаров показав місця незаконного видобутку піску знімальній групі каналу ICTV й мав намір повідомити журналістам нову інформацію.

 

«Я цією темою займатимусь у будь-якому разі. Не обов'язково на каналі ICTV. У моєму житті сталася така подія, і я змушений яким завгодно чином допомогти цій родині. Оксана Соколова мене не підтримала. Був просто повний ігнор і відсторонення мене від справи. Натомість я відчув підтримку з боку ведучого програми Олександра Ільїних, який усе-таки випустив сюжет про цю історію в ефір», – зазначив пан Кутєпов. Однак, за його словами, поки що він не має наміру йти з ICTV. Позицію Олексія щодо цієї справи «Детектор медіа» публікувала вчора.

 

Раніше прес-служба каналу повідомляла про те, що розслідування ситуації у заповідниках вестиметься силами репортерів відділу публіцистичних програм і вийде в ефір у рамках програм «Максимум в Україні» або «Факти тижня з Оксаною Соколовою», але Олексій Кутєпов далі цієї теми не розслідуватиму, оскільки тепер він є свідком у справі про вбивство. Нагадаємо, керівник служби публіцистичних програм ICTV Оксана Соколова звинуватила Олексія Кутєпова у непрофесіоналізмі.

 

Також Ігор Луценко, представник громадянської ініціативи «Збережи старий Київ», зауважив, що попри порушення кримінальної справи незаконний видобуток піску на  Жуковому острові продовжується. За словами Олексія Кутєпова, наразі на острові виявлено  два місця, де незаконно видобувається пісок. Ігор Луценко продемонстрував фото, зроблені цієї суботи, на яких зображено земснаряд та інші прилади для такого видобутку. «Ми під'їхали до одного з місць такого видобутку і побачили, що там стоїть техніка без будь-якої огорожі та позначень, що тут відбуваються такі-то роботи (як це має бути за законом). Ми викликали міліцію, але вона ніяк не могла до нас доїхати, хоча ми чітко змальовували, де знаходиться, на нашу думку, незаконний  намив піску», – розповів пан Луценко. 

 

За  його словами,  занепокоєння також викликає офіційна заява міліції про те, що робочою версією слідства щодо вбивства Олександра Гончарова є побутовий конфлікт. «Ми були на місці злочину, поговорили зі свідками. Це не був побутовий конфлікт». Ігор Луценко каже, що тепер лунають погрози на адресу дружини загиблого.

 

Андрій Рипінський, представник громадської організації «Корчувате – наш дім»,  зазначив, що планує звернутися до Верховної Ради з проханням створити слідчу комісію щодо цієї справи. Також до ТК надійшов  відкритий лист від оргкомітету Громадської асамблеї України, адресований Президенту, голові Верховної Ради, Міністру внутрішніх справ, генеральному прокурору та міністру охорони навколишнього природного середовища, з проханням знайти й покарати винних у вбивстві Олександра Гончарова, оприлюднити  відомості про всі компанії, які отримали ліцензії на видобуток піску, гравію, каміння тощо, а також географію дії цих дозволів та провести розслідування всіх фактів незаконного видобутку піску та гідронамивів на території заказника «Острів Жуків» й на інших природоохоронних територіях України та інформувати громадськість про перебіг і результати цього розслідування.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY