detector.media
02.06.2009 12:44
Коаліційна угода ПР і БЮТ передбачає створення суспільного телебачення на базі «Інтера»?

Коаліційна угода так званої «широкої» коаліції у складі Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко передбачає створення суспільного мовника на базі «найрейтинговішого телеканалу». Про це із посиланням на власні джерела повідомляє Сергій Лещенко у статті на сайті «Українська правда».

 

«Очевидно, мова іде про "Інтер", відібрати який з-під контролю Дмитра Фірташа є стратегічною метою Тимошенко. Цікаво, що Костянтин Григоришин, який воює за першу кнопку країни за згоди прем'єрки, ще у лютому пообіцяв створити на "Інтері" прообраз незалежного телебачення», - йдеться у матеріалі.

 

«Моя кінцева мета - це допомогти створенню в Україні незалежного телебачення, яке необхідно країні, якщо вона хоче розвиватися», - заявив Григоришин. Раніше він стверджував, що не збирається судитись за телеканал. «При цьому я не хочу бути власником телеканалу. Але потрібно продумати, як через статут прописати гарантії того, що "Інтер" буде дійсно незалежним», - додав він.

 

Григоришин повідомив, що це можна зробити декількома способами. «Можливо, держава повинна увійти в число засновників - щоправда, виникає питання, де в бюджеті візьмуться гроші на придбання акцій "Інтера". Або, наприклад, акції будуть розподілені серед пулу інвесторів, де жоден з них не зможе володіти більше, умовно кажучи, 10%», - припустив Григоришин. Нагадаємо, позов Григоришина залишено без розгляду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY