detector.media
29.05.2009 07:50
НЕК хоче анулювати прокатне посвідчення фільму «Хостел–2» і просить Генпрокуратуру переглянути треш-фільм «Пила»

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі має намір звернутися до суду щодо анулювання прокатного посвідчення фільму «Хостел-2». Про це заявив Василь Костицький, голова НЕК, на засіданні комісії 28 травня.

 

Нагадаємо, що НЕК ухвалила рішення від 5 березня 2009 року № 5 щодо невідповідності нормам Закону України «Про захист суспільної моралі» фільму «Хостел-2». Згідно з висновками експертів НЕК, ця стрічка пропагує культ насильства й жорстокості, і тому не може демонструватися на території України. Було вирішено звернутися до Державної служби кінематографії щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсними виданих прокатних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільму «Хостел 2». Проте  Державна служба кінематографії не задовольнила це звернення.

 

Також члени комісії переглянули трешевий фільм «Пила» і дійшли згоди, що фільм пропагує насильство. Одним з пунктів рішення також ухвалено звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням розглянути картину «на момент можливого реагування». Саме рішення у повному обсязі на засіданні комісії не оголошувалося.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY